3 Kasım 2012 Cumartesi

GALATASARAY SPOR KLÜBÜ ARNAVUTKÖY, TAŞINIYOR


Galatasaray Arnavutköy’e Taşınıyor

Galatasaray, İmrahor Gölü ile Sazlıbosna Barajı arasında kalan 60 dönümlük araziyi 49 yıllığına kiralayacak. Projede 3 büyük futbol sahası ve kamp tesisleri yer alıyor.

Üçüncü Köprü güzergahında
CİM-BOM’DA Başkan Ünal Aysal, 7 aylık arayışların sonunda aradığı araziyi buldu. Metin Oktay Tesislerini yeni bir yere taşımak ve Florya’daki arsaya villa yaparak 300 milyon dolarlık gelir elde etmek için çalışmalar yapan Aysal, Arnavutköy’de 60 dönümlük bir hazine arazisini beğendi. 3. Köprü güzergahında İmrahor Gölü ile Sazlıbosna Barajı arasındaki arazi için Arnavutköy Belediyesi ile anlaşma sağlandı.
Yeni havalimanına çok yakın
Ancak arazi Hazine’ye ait olduğu için Ankara’dan da onay alınması gerekiyor. Maliye Bakanlığı’na arazi için yapılan başvuruda yeni hazırlanan tesis projesi ve Florya Metin Oktay Tesisleri’nin yeni projesi birlikte yer aldı. Yeni tesislerde 3 büyük futbol sahasının yanı sıra kamp binaları ve sağlık üniteleri bulunuyor. Arazinin 5 kilometre ilerisine ise İstanbul’un üçüncü havalimanının yapılacağı belirtiliyor.
Aysal’ın iki kez gelip incelediği Arnavutköy’deki arazinin konumu itibariyle ileride büyük değer kazanacağı ifade edilirken, Florya’daki 300 villalık proje de kulübe 300 milyon doların üzerinde bir kaynak yaratacak. Aysal aynı anda hayata geçirmeyi planladığı Riva Projesi’nden de 200 milyon dolar bekliyor. Aysal, Arnavutköy’deki arazi için onay alır almaz 500 milyon dolarlık projeleri hayata geçirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

konular hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar yorumlarını bizimle paylaşabilirler